Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Mary Poppins


1964. Το Hollywood δέχεται μια απρόσμενη επίσκεψη. Μια Βρετανίδα γκουβερνάντα προσγειώνεται εκεί με τη μαγική της ομπρέλα. Έχει βγει από τις σελίδες ενός βιβλίου που γράφτηκε τριάντα χρόνια νωρίτερα (θα γραφτούν ακόμα επτά βιβλία με την ίδια ηρωίδα μέχρι το 1988) από την εγκατεστημένη στην Αγγλία Αυστραλέζα συγγραφέα Pamela Lyndon Travers. Και το όνομα αυτής: Mary Poppins.


Η νεαρή γκουβερνάντα βάζει τάξη στο σπίτι των Banks και χαρίζει στα δύο παιδιά της οικογένειας μοναδικές, ονειρεμένες εμπειρίες. Χαρά, τραγούδι, χαμόγελο, ομορφιά και αισιοδοξία είναι τα μαγικά της όπλα.
Ένα κουταλάκι ζάχαρη θα νοστιμίζει το φάρμακο, και όλες τις αγγαρείες:


Και το supercalifragilisticexpialidosius θα είναι η κατάλληλη λέξη για να περιγράψει το απερίγραπτο.


Στις περιπέτειες που θα ζήσουν τα παιδιά με την νταντά τους θα τους συνοδεύει ο καλύτερος φίλος της Mary Poppins, ένας χαρούμενος καπνοδοχοκαθαριστής, ο Bert, ενώ πιγκουίνοι, χελώνες και χήνες θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν μαζί τους. Φύλακες πάρκων, ζωολογικών κήπων, αστυνόμοι, ζαχαροπλάστες και μια ηλικιωμένη γυναίκα που ταΐζει περιστέρια θα δώσουν στα παιδιά σπουδαία μαθήματα ζωής. Όταν η Mary Poppins θα εγκαταλείψει την οικογένεια Banks όλοι και όλα θα έχουν αλλάξει.


Η Mary Poppins του 1964 έχει πάρει την όψη και τη φωνή της Julie Andrews, ενώ ο Dick Van Dyke ενσαρκώνει τον Bert. Τα τραγούδια της ταινίας έγραψαν οι αδελφοί Sherman και σκηνοθέτης ήταν ο Robert Stevenson. Παραγωγός ήταν ο ισχυρός άνδρα της καλιφορνέζικης βιομηχανίας ψυχαγωγίας, ο διάσημος για τα καρτούν του Walt DisneyΗ ταινία κέρδισε 13 υποψηφιότητες για Όσκαρ και χάρισε στην πρωταγωνίστριά της το Όσκαρ α΄ γυναικείου ρόλου. 


Το 2013 μία νέα χολλυγουντιανή ταινία, με τίτλο Saving Mr. Banks (Η μαγική ομπρέλα), θα περιγράψει τη δύσκολη σχέση του Disney (Tom Hanks) με την Travers (Emma Thomson), στην προσπάθειά του να την πείσει να του παραχωρήσει τα δικαιώματα για την ταινία.


Πηγές για τις φωτογραφίες και τα βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου